1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Hirfanlı HES rehabilite edilecek

Hirfanlı HES rehabilite edilecek

Kırşehir'de bulunan 128 MW’lık Hirfanlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) türbin ve yardımcı bileşenleri EÜAŞ ile TEMSAN işbirliğiyle yerli imkanlarla yenilenecek.

Hirfanlı HES rehabilite edilecek

Enerji Günlüğü - Kırşehir'de bulunan 128 MW’lık Hirfanlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) türbin ve yardımcı bileşenleri EÜAŞ ile TEMSAN işbirliğiyle yerli imkanlarla yenilenecek.

Hirfanlı HES Rehabilitasyon projesinin gerçekleştirilmesi için TEMSAN Genel Müdürlüğü ve EÜAŞ arasında 25 Aralık'ta sözleşme imzalandı. 

EÜAŞ tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Hirfanlı HES Rehabilitasyon Projesi ile EÜAŞ ve TEMSAN AŞ çalışanları düşey tip Francis türbini, hız regülatörü, şalt bara elektriksel koruma sistemleri, Vibrasyon Ölçüm ve koruma izleme sistemleri ve Debi ve verim ölçüm sistemleri ile tüm diğer yardımcı bileşenlerin yerli imkânlar kullanılarak tasarlanıp, imal edilerek devreye alınmasında işbirliği yapacak. Bununla birlikte Hirfanlı HES Rehabilitasyonu projesi kapsamındaki Türbin ve yardımcı bileşenlerinde yapılacak yenileme çalışmaları kuruluşumuz imkânları ile gerçekleştirilecek. Böylelikle yerli üreticilerle hayata geçirilen bu projelerdeki yerlilik oranının artmasıyla birlikte gelecekte yapılması planlanan hidroelektrik santral elektromekanik ekipman yatırımının yurt içinde kalması sağlanacak. Ayrıca yerli firmaların kazanacağı bu bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde yerli firmalarımız dış pazarlara açılabilecektir.”

Kırşehir'de bulunan Hirfanlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), 128 MWe kurulu gücü ile ortalama 51 bin 172 kişinin tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler