1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hırvat ve Sloven spot elektrik piyasaları birleşimine erteleme

Hırvat ve Sloven spot elektrik piyasaları birleşimine erteleme

Enerji Günlüğü - Hırvatistan ve Slovenya spot elektrik piyasasındaki birleşme mevzuat ve teknik nedenlerden dolayı bir süre ertelendi.Hırvatistan'ın Enerji...

Hırvat ve Sloven spot elektrik piyasaları birleşimine erteleme

Enerji Günlüğü - Hırvatistan ve Slovenya spot elektrik piyasasındaki birleşme mevzuat ve teknik nedenlerden dolayı bir süre ertelendi.

Hırvatistan'ın Enerji Borsası spot elektrik piyasası CROPEX bir açıklama yaparak, mevzuat ve teknik nedenlerden ötürü Sloven spot elektrik piyasası BSP SouthPool ile 2018 yılının ikinci çeyreğine kadar olan birleşmeyi ertelediğini açıkladı.

Birleşme, Avrupa elektrik talebinin yaklaşık% 85'ini oluşturan 19 ülkeden oluşan Çok Bölgesel Bağlantı (MRC) projesinin bir parçası. Birleşme İtalyan Sınırlar Çalışma Masası projesi ile gerçekleşecek olan birleşmenin Hırvatistan elektrik fiyatlarını çok artırabileceği ifade ediliyor. 

Bağlanan elektrik piyasalarının senkronize bir fiyat hesabı yoluyla sınır ötesi kapasite dağılımını optimize etmeleri gerekiyor. Bunun da rekabeti artırması, ve müşterilere daha iyi elektrik arzı ve daha dengeli fiyatlar sunulmasını doğurması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler