1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hırvatistan 10 petrol lisansı verdi

Hırvatistan 10 petrol lisansı verdi

Enerji Günlüğü - Hırvatistan, Adriyatik Denizi'nde petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları için 10 lisans verdi.Hırvatistan Ekonomi Bakanı...

Hırvatistan 10 petrol lisansı verdi

Enerji Günlüğü - Hırvatistan, Adriyatik Denizi'nde petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları için 10 lisans verdi.

Hırvatistan Ekonomi Bakanı İvan Vrdoljak yaptığı açıklamada,Adriyatik Denizi'nde petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları için, yedisi OMV AG ve Marathon Oil Corp Konsorsiyumu'na,ikisi Eni SpA ve Medoilgas Konsorsiyumu'na ve biri de Industrija Nafte d.d. şirketine olmak üzere toplam 10 lisans verdiklerini ifade etti.

Vrdoljak, ihaleden çok memnun kaldıklarını belirterek, ihaleyi alan şirketlerin çevre hassasiyeti gözeten en son teknolojik ürünleri kullanan son derece deneyimli ve ciddi şirketler olduğunu da belirtti.

OMV AG ve Marathon Oil Corp Konsorsiyumu yedi hidrokarbon arama lisansını alarak başı çekti. Hırvat şirket Industrija Nafte d.d ise iki lisansa sahip olurken bir lisans da İtalyan Eni SpA ve İngiliz Medoilgas ortaklığındaki Konsorsiyumun oldu.

Şirketlerin anlaşmalar imzalandıktan sonra Hırvat Devletine yaklaşık 15.7 milyon dolar doğrudan ödeme yapacakları ifade edildi. Şirketler 2 Nisan'a kadar anlaşma imzalayacaklar.

Hırvatistan yıllık 2.7 milyar metreküp olan doğalgaz tüketiminin yüzde 65'ini kendi sahalarından karşılıyor ve gelecekte tamamını kendi kaynaklarından karşılamayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler