1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hırvatistan Türkmenistan ile enerji işbirliğini görüştü

Hırvatistan Türkmenistan ile enerji işbirliğini görüştü

Enerji Günlüğü - Hırvatistan Cumhurbaşkanı, ‘enerji’ konularını görüşmek için Türkmenistan’ı ziyaret etti.Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo...

Hırvatistan Türkmenistan ile enerji işbirliğini görüştü

Enerji Günlüğü - Hırvatistan Cumhurbaşkanı, ‘enerji’ konularını görüşmek için Türkmenistan’ı ziyaret etti.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, resmi temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Türkmenistan’da Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile enerji başta olmak üzere ticari, ekonomik ve diğer alanlardaki işbirliği konularını görüştü.

Türkmenistan’a ilk ziyaretini gerçekleştiren Yosipoviç, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından resmi törenle kabul edildi.İlk olarak başbaşa görüşen liderler, daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

TÜRKMEN GAZINI VERMEYE HAZIRIZ

Özellikle enerji alanında işbirliğini geliştirmek istediklerini dile getiren Berdimuhamedov, Türkmen doğalgazını Avrupa ülkelerine vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti. Berdimuhamedov, Hırvatistan ile gemi sanayi sektöründe işbirliği yaptıklarını belirterek, turizm, inşaat, kültürel alanlarda da çalışmak istediklerini kaydetti.

STRATEJİK BOYUTTA ENERJİ İŞBİRLİĞİ

Yosipoviç de Türkmenistan Hükümeti ile enerji alanındaki işbirliğini stratejik boyuta taşımak istediklerini kaydetti. Türkmenistan’ın doğalgaz ve petrol bakımından zengin olduğunu söyleyen Yosipoviç, bu alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler