1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hırvatistan yenilenebilir enerji kapasitesini arttıracak

Hırvatistan yenilenebilir enerji kapasitesini arttıracak

Hırvatistan, toplam 2260 MW’lık yenilenebilir enerji ve kojenerasyon projesini hayata geçirecek. Projelerin 1.075 MW'lık kısmını güneş enerjisi oluşturacak.

Hırvatistan yenilenebilir enerji kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Hırvatistan, toplam 2260 MW’lık yenilenebilir enerji ve kojenerasyon projesini hayata geçirecek. Projelerin 1.075 MW'lık kısmını güneş enerjisi oluşturacak.

Hırvatistan hükümeti, toplam 2260 MW kapasiteli yenilenebilir enerji ve kojenerasyon projeleri için ihale yapacağını açıkladı. hidroelektrik, rüzgar, biyokütle, biyogaz ve jeotermal enerji projelerinin yanında ihalenin yaklaşık 1.075 MW'lık kısmı güneş enerjisi için yapılacak. Hükümet henüz ihale takvimini açıklamasa da ihalelerin bir kısmının bu yıl içinde yapılması bekleniyor.

GÜNEŞ HIRVATİSTAN’IN ELEKTRİK İHTİYACININ %10’UNU KARŞILAYACAK

İhale ile hükümet güneş enerjisi için, 50 kW ila 500 kW arasında değişen projeler için 210 MW, 500 kW ila 10 MW arasında kapasiteye sahip tesisler için 210 MW ve 10 MW'ı aşan PV enerji santralleri için 625 MW kapasite tahsisi yapacak. Program kapsamında seçilen projelerin ürettiği elektriğe, spot piyasa fiyatlarının üstünde bir feed-in fiyat teşviki verilecek. İhale edilecek güneş projelerinin Hırvatistan’ın elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılaması bekleniyor. 

Hırvatistan’ın güneş enerjisi kapasitesi 2019 yılı sonu itibariyle sadece 69 MW. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler