1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Hisar Biogaz Eskişehir’de 6 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Hisar Biogaz Eskişehir’de 6 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Hisar Biogaz, Eskişehir’de kuracağı 6 MW’lık biyogaz tesisi ile günde 98 ton bitki ve hayvan atığını işleyerek elektrik üretecek.

Hisar Biogaz Eskişehir’de 6 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Hisar Biogaz, Eskişehir’de kuracağı 6 MW’lık biyogaz tesisi ile günde 98 ton bitki ve hayvan atığını işleyerek elektrik üretecek.

Hisar Biogaz Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi tarafından Eskişehir İli, Sivrihisar İlçesinde 6 MW kapasiteli Hisar Biyogaz Tesisi kurulması planlanıyor. 

88 milyon lirayı aşan bir yatırımla hayata geçirilecek olan proje kapsamında, organik içerikli atıklar anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması ve bu esnada açığa çıkacak olan biyogazın kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılması planlanıyor. Kurulacak kojenerasyon sistemi toplam gücü 6 MWe olacak şekilde dizayn edilecek.

Tesiste öncelikli olarak bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıklarının, gıda sektörü tesislerinden kaynaklı atıkların (meyve suyu posası vb) ve tarımsal atıkların (mısır sılaj vb.) nihai bertarafı sağlanacak. 

Tesiste günde toplam 98 ton atık işlenerek yılda 42.000.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler