1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hisar Biogaz, Eskişehir’de depolamalı güneş santrali kuracak

Hisar Biogaz, Eskişehir’de depolamalı güneş santrali kuracak

Hisar Biogaz, 3,5 milyar TL yatırımla Eskişehir’de 100 MW kurulu gücünde depolamalı güneş enerji santrali kurup işletecek.

Hisar Biogaz, Eskişehir’de depolamalı güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi sınırları içinde 100 MW kurulu gücünde Hisar Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulup işletilecek. 

Eskişehir İli, Sivrihisar İlçesi sınırları içinde Demdaş Grup şirketlerinden Hisar Biogaz Tarım ve Hayvancılık A.Ş. tarafından 100 MW kurulu gücünde Hisar Depolamalı Güneş Enerji Santrali (GES) ve 100 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor.  

3,5 milyar TL değerindeki proje kapsamında kurulacak Hisarlı GES’te her biri 500 Wp gücünde 200.000 adet güneş paneli ile her biri 4.000 Kw gücünde 25 adet inverter(evirici) kullanılacak.

Santralde ortalama yıllık 200 milyon kWh elektrik enerjisi üretebilecek. Proje alanında kurulacak elektrik depolama ünitesinde Liityum-İyon bataryalar kullanılarak elektrik depolaması yapılacak. Üretilen enerjinin bataryalarda depolanmasına ve daha sonra istenilen tarih ve saatte şebekeye satışına izin veren bu sistem sayesinde güneş enerjisi santrallerinde düzenli enerji sağlanabilecek. Depolama ünitesinden istenilen tarih ve zamanda 154 kV Sivrihisar-Emirdağ EİH’ına girdi-çıktı ve 154 kV Çekim İnşaat-2 Depolamalı GES’e bağlantı yapılarak ulusal şebekeye aktarılacak.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler