1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hisarcıklıoğlu: Enerjinin ucuzladığı bir dönemdeyiz

Hisarcıklıoğlu: Enerjinin ucuzladığı bir dönemdeyiz

Enerji Günlüğü - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kayagazı etkisi nedeniyle dünyanın enerjinin ucuzladığı...

Hisarcıklıoğlu: Enerjinin ucuzladığı bir dönemdeyiz

Enerji Günlüğü - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kayagazı etkisi nedeniyle dünyanın enerjinin ucuzladığı bir dönemden geçtiğini ileri sürdü.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİK) 5'inci Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bugün ABD, Avrupa ve Asya Pasifik ülkelerinin kendi aralarında görüşerek, dünya ekonomisinde yeni bir dönem başlattıklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Bütün gelişmiş ülkelerin yüzde 65’i tek bir pazar oluşturuyor. AB’nin önemi de bizim için burada ortaya çıkıyor. Mal, parası olana satılır. Bütün standartlarıyla beraber, yeni kurulan bu pazarın içerisinde olmak zorundayız" dedi.

ENERJİNİN UCUZLADIĞI BİR DÖNEM

2008 yılında başlayan küresel krizle beraber dünyadaki likiditenin azaldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, petrol ve doğalgazın yerine yeni enerji kaynağının artık kayagazı olacağını söyledi. "Doğalgazı 10 liraya alıyorsak, kayagazı 3 lira. Yani enerjinin ucuzladığı bir dönemdeyiz. ABD’de en önemli kayagazı kaynaklarından birisi" diyen Hisarcıklıoğlu, ABD'nin yeniden dünyanın üretim merkezlerinden birisi olmaya yöneldiğine işaret etti.

KAYAGAZI MALİYETLERİ DÜŞÜRECEK

Kayagazının keşfi ve enerjinin ucuzlamasıyla maliyetlerin düşeceğini de savunan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de de güneydoğu ve Trakya bölgelerinde kayagazı rezervleri bulunduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin de dünyadaki yeni düzenin ve pazarın içerisinde olması gerektiğini vurguladı. İhracatın uzak pazarlara da açılması gerektiği üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, enerji ve ulaştırma maliyetlerinin düşürülmesinin Anadolu’nun Avrupa’ya açılabilmesi için çok önemli olduğundan da söz etti.

"POZİTİF OLMAK ZORUNDAYIZ"

İş adamlarının her zaman pozitif olmak, pozitif bakmak zorunda olduklarının altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Bizler negatif olursak ilk zararı kendimiz görürüz. Gerçeklerden de uzaklaşmadan, olumlu bakmalıyız. Ben her zaman ileriye baktım ve hiç olumsuz düşünmedim. Türkiye’yi kimse durduramaz. Buna gönülden inanıyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler