1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hisarcıklıoğlu: YEKDEM’in 1 yıl uzatılmasını talep ediyoruz

Hisarcıklıoğlu: YEKDEM’in 1 yıl uzatılmasını talep ediyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Enerji Bakanlığı’ndan henüz sonuç alamadıkları talepleri olduğunu belirterek, YEKDEM’den faydalanma süresinin 1 yıl uzatılmasını talep ettiklerini söyledi. 

Hisarcıklıoğlu: YEKDEM’in 1 yıl uzatılmasını talep ediyoruz

Enerji Günlüğü - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Enerji Bakanlığı’ndan henüz sonuç alamadıkları talepleri olduğunu belirterek, YEKDEM’den faydalanma süresinin 1 yıl uzatılmasını talep ettiklerini söyledi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Enerji Sektörü Meclis Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın sektörü ilgilendiren birçok konuda inisiyatif alarak çalışma başlattığını hatırlatarak, "Bekleyen ve henüz sonuçlanmayan taleplerimiz de var. Özellikle Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizmasında (YEKDEM) bir düzenleme gerekiyor, İmalat yapan üreticilerimiz için maliyetlerin gözden geçirilmesini, enerji üreten firmalarımız için YEKDEM’den faydalanma süresinin 1 yıl uzatılmasını talep ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, enerji gibi stratejik bir sektörde, üretim ve tedarik zincirinin aksamaması için ara verilmeden çalışmaların devam ettiğini de aktardı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler