1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. HITA ve Engie’den Belçika’da jeotermal ısıtma projesi

HITA ve Engie’den Belçika’da jeotermal ısıtma projesi

Belçikalı HITA ve Fransız Engie şirketleri, Belçika’nın Anvers ve Limburg şehirlerinde ısıtma için on jeotermal saha geliştirecekler. 

HITA ve Engie’den Belçika’da jeotermal ısıtma projesi

Enerji Günlüğü - Belçikalı HITA ve Fransız Engie şirketleri, Belçika’nın Anvers ve Limburg şehirlerinde ısıtma için on jeotermal saha geliştirecekler. 

Hollanda, Fransa ve Birleşik Krallık'ta jeotermal çalışmaları planlayan Belçikalı jeotermal enerji şirketi HITA ve Fransız Engie şirketleri şimdi de Belçika’da jeotermal çalışmalar yürütmeye hazırlanıyor. HITA, Belçika’daki liman kenti Anvers ve ülkenin kuzeydoğusunda Flaman Bölgesi'nde bulunan Limburg şehrinde derin jeotermal projelerin geliştirilmesi için Fransız Engie şirketi ile bir işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu. İşbirliği kapsamında şirketler 2030 yılına kadar on jeotermal saha geliştirmeyi hedefliyor. Bu da yılda yaklaşık 600 GWh yeşil ısı üretimi anlamına geliyor. 

15 BİN KONUTA ISITMA

Proje kapsamında çıkartılacak jeotermal kaynak, bölgedeki binalara ve iş süreçlerine sürdürülebilir ısı sağlamak için kullanılacak. Jeotermal kaynak 2 ila 4 kilometre derinlikten yerin üstüne çıkarılacak ve yerel bir ısı ağı aracılığıyla çevredeki üçüncül sanayi ve konut binalarına dağıtılacak. Her bir jeotermal saha, yerel ısı ağları aracılığıyla yaklaşık 15.000 yeni inşa edilmiş daireyi ısıtmaya yetecek kadar, yılda ortalama 60 GWh sürdürülebilir ısı üretecek.

Önceki ve Sonraki Haberler