1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Hitit Elektrik Manisa`da 24 MW`lık HES kuracak

Hitit Elektrik Manisa`da 24 MW`lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Hitit Elektrik tarafından Manisa'da 24,12 MW'lık Hidroelektrik Santrali kurulması planlanıyor.Hitit Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa...

Hitit Elektrik Manisa`da 24 MW`lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Hitit Elektrik tarafından Manisa'da 24,12 MW'lık Hidroelektrik Santrali kurulması planlanıyor.

Hitit Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa İli, Salihli İlçesi sınırında, Kömürcü, Bozburun ve Kurşunlu Dereleri üzerinde toplam kurulu gücü 24,12 MW olan Kocayatak Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kurulması planlanıyor.

Proje bedeli 31.761.418 TL olarak hesaplanan projede, iki adet su alma yapısı, 2 adet çökeltim havuzu, iletim borusu, iletim tüneli, iletim kanalı, yükleme havuzu, cebri boru, santral binası, enerji nakil hattı tesisleri ile elektromekanik teçhizatın yapımı öngörülüyor.

Santralde yılda yaklaşık58.220.000 kWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığını duyurdu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Manisa Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler