1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hoffmann: TAP, Güneydoğu Avrupa için en uygun seçenek

Hoffmann: TAP, Güneydoğu Avrupa için en uygun seçenek

Enerji Günlüğü - Nabucco West'in rakibi konumundaki TAP projesi konsoryiyumunu destekleyen Balkan ülkeleri ile İtalyan yetkililer Dubrovnik'te bir araya geldi....

Hoffmann: TAP, Güneydoğu Avrupa için en uygun seçenek

Enerji Günlüğü - Nabucco West'in rakibi konumundaki TAP projesi konsoryiyumunu destekleyen Balkan ülkeleri ile İtalyan yetkililer Dubrovnik'te bir araya geldi. TAP yetkilisi Michael Hoffmann, TAP ve IAP projelerinin Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak en iyi alternatif olduğunu savundu. 

Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ ve İtalya olmak üzere altı ülkenin Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, hem İyon Adriyatik Boru Hattı’na (IAP) hem de Trans Adriyatik Boru Hattı’na (TAP) destek vermek için 12 Haziran tarihinde Hırvatistan’ın Adriyatik Denizi sahilindeki kenti Dubrovnik’te bir araya geldi.

Gerçekleşen yüksek düzey toplantıda konuşma yapan TAP Dış İlişkiler Direktörü Michael Hoffmann "TAP’ın özellikle uygulanabilirlik açısından Azeri gazını taşıyacak en uygun proje olduğunu düşünüyoruz” dedi. Güneydoğu Avrupa’daki enerji güvenliğinin arttırılması ve ekonominin kalkınması için en stratejik çözümün TAP olacağını savunan Hoffmann "Şah Deniz Konsorsiyumu en uygun boru hattı projesi konusundaki kararını ay sonunda açıklayacak" diye konuştu.

Geçtiğimiz ay Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Karadağ; IAP ve TAP için bir Mutabakat Zaptı imzalamışlardı. Ayrıca bu anlaşma Adriyatik İyon Girişimi Konseyi tarafından boru hattı projelerine verilen desteğin bir ilanı olarak kabul edilmişti.

Azerbaycan’ın Şah Deniz II sahasında bulunan doğal gazını Avrupa’ya taşımak için Şah Deniz Konsorsiyumu’na teklif edilen iki projeden biri olan TAP, eğer kabul edilirse doğal gazı Türkiye’nin mevcut boru hattı aracılığıyla Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden İtalya’nın Tarando bölgesine aktaracak.

Önceki ve Sonraki Haberler