1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hollanda, enerji devi EPD ile anlaşmayı bozdu

Hollanda, enerji devi EPD ile anlaşmayı bozdu

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu’nun Hollanda vergi sistemine yönelik eleştirisinin ardından Hollanda, Portekiz enerji devi EDP ile anlaşmayı bozarak...

Hollanda, enerji devi EPD ile anlaşmayı bozdu

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu’nun Hollanda vergi sistemine yönelik eleştirisinin ardından Hollanda, Portekiz enerji devi EDP ile anlaşmayı bozarak ödemesi gereken vergiyi altı katına çıkardı. Volkskrant gazetesinde yer alan habere göre şirket, dünyanın başka yerlerindeki faaliyetleri de dahil olmak üzere, daha az vergi ödemek için yılda milyarlarca euro’yu Hollanda’daki 'posta kutusu şirketlerine’ kredi olarak aktarıyordu.

Şirket, ödeyeceği vergi için Hollanda vergi dairesiyle bir anlaşma yapmıştı. Ancak, vergi eylemcisi Tax Justice’nın müdahalesinden sonra anlaşma iptal edildi.  ''Vergi Dairesi ile EDP Finans arasında 2010 yılından sonra yıllık vergiye tabi kazancının belirlenmesi için Gelişmiş Fiyatlandırma Anlaşması’ndan vazgeçilmesi kabul edilmiştir’’ ifadeleri şirketin yeni yayınlanan yıllık raporunda yer alıyor.

Bu türden hazine ile işletmeler arasında varılan kesin anlaşmalar olarak görülen anlaşmaların revize edildiği çok az görülen sıra dışı bir durum. Bu gibi anlaşmalar yabancı şirketlerin ülkede yatırım yapmalarını cazip hale getirmek için yapılmaktaydı. 

Önceki ve Sonraki Haberler