1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hollanda, Rusya’dan enerji alımını sonlandırdı

Hollanda, Rusya’dan enerji alımını sonlandırdı

Ukrayna işgali ardından Rusya’ya karşı yaptırımları uygulamaya koyan Hollanda, enerjide Rusya'ya bağımlılığı tamamen sonlandırdı.

Hollanda, Rusya’dan enerji alımını sonlandırdı

Enerji Günlüğü - Hollanda, Rusya'dan petrol, doğal gaz, kömür ve petrol ürünleri ithalatını tamamen bitirdi. Hükümet, LNG ithalatını da sonlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hollanda Enerji Bakanı Rob Jetten, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında uygulamaya koydukları yaptırımlar ile enerjide Rusya'ya bağımlılığı tamamen bitirdiklerini duyurdu. Jetten yaptığı açıklamada, Rusya'dan petrol, doğal gaz, kömür ve petrol ürünleri ithalatını sona erdirdiklerini vurguladı.  

Hollanda, Rusya'dan 2021'de 16 milyar euro tutarında enerji ithal etmişti. Ukrayna'nın işgali öncesinde Hollanda, doğal gaz ihtiyacının yüzde 25'ini Rusya'dan sağlıyordu. 

LNG İTHALATINI DA KESMEK İÇİN ÇALIŞILIYOR

Hollanda hükümetinden yapılan açıklamada, Hollanda'nın, Rusya'dan alımına devam ettiği son enerji olan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alımını da sonlandırmak için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Hollanda'nın toplam LNG ithalatında Rusya'nın payı da 2021'deki yüzde 30'den yüzde 15'e indi.  

Avrupa'nın toplam doğal gaz ithalatında Rusya'nın payı yüzde 45'ten yüzde 10'a geriledi.  

Önceki ve Sonraki Haberler