1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hollanda’da kum göletine 1.2 MW’lık yüzer GES kuruldu

Hollanda’da kum göletine 1.2 MW’lık yüzer GES kuruldu

Hollandalı Netterden şirketinin kum ve çakıl çıkarımından kaynaklanan göletine 1.2 MW kapasiteli yüzer güneş enerjisi santrali kuruldu.

Hollanda’da kum göletine 1.2 MW’lık yüzer GES kuruldu

Enerji Günlüğü - Hollandalı Netterden şirketinin kum ve çakıl çıkarımından kaynaklanan göletine 1.2 MW kapasiteli yüzer güneş enerjisi santrali kuruldu.

İsveç Hükümeti'nin sahibi olduğu İsveç çokuluslu elektrik şirketi Vattenfall, Hollanda'nın Gendringen kentinde ilk yüzen güneş enerjisi santralinin kurulumunu tamamlayarak açtı. 1.2 MW kapasiteli santral kum ve çakıl çıkarma şirketi Netterden'in sahasına inşa edildi. Santralin kurulumundan sorumlu olan Vattenfall santrali resmen 25 Eylül'de Netterden'e devretti.

Netterden’in finansmanıyla kurulan santralde üretilen elektrik, şirketin elektrikli kum taraması çalışmalarında harcanan yıllık elektrik tüketiminin yarısını karşılayacak. 

Hollanda’da güneş santralleri kurmak için alanların az olması nedeniyle kum ve çakıl çıkarımından kaynaklanan gölet ve havuzlarda yüzer güneş santralleri kurmak bir alternatif olarak öne çıkıyor. Buralara kurulan santrallerde suyun panelleri doğal olarak soğutması kara tabanlı güneş panellerine kıyasla verimliliklerini arttırıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler