1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Hollanda’daki 1500 MW’lık HKZ RES elektrik üretimine başladı

Hollanda’daki 1500 MW’lık HKZ RES elektrik üretimine başladı

Vattenfall, BASF ve Allianz ortaklığının Hollanda sularında teşvik almadan kurduğu 1500 MW’lık Hollandse Kust Zuid Denizüstü (offshore) Rüzgâr Santrali (RES) açıldı.

Hollanda’daki 1500 MW’lık HKZ RES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - dünyanın en büyük sübvansiyonsuz denizüstü rüzgar santrali olan Hollanda sularındaki 1500 MW’lık HKZ RES elektrik üretimine başladı. 

Vattenfall, BASF ve Allianz ortaklığında Kuzey Denizi’ndeki Hollanda kıyılarından 18-35 kilometre uzakta inşa edilen Hollandse Kust Zuid Denizüstü (offshore) Rüzgâr Santrali’nin (RES) açılışı yapılarak faaliye geçti. 139 rüzgar türbininden oluşan santral, 1500 MW kurulu gücü ile dünyanın en büyük sübvansiyonsuz denizüstü rüzgar santrali olma özelliğini taşıyor. Santralin tam kapasiteye önümüzdeki yıl ulaşması bekleniyor.

1,5 MİLYON EVE YETECEK KADAR ELEKTRİK ÜRETECEK

Hollanda kıyılarının 18-36 kilometre (11-22 mil) açığında, Scheveningen ve Zandvoort kasabaları arasında konumlanan santral, 1,5 milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretecek. Santralde üretilen elektriğin önemli bir kısmı, BASF’in Avrupa’daki tesislerinde kullanılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler