1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Hollanda’nın ilk teşviksiz açıkdeniz RES’ini Vattenfall kuracak

Hollanda’nın ilk teşviksiz açıkdeniz RES’ini Vattenfall kuracak

Enerji Günlüğü - İsveçli kamu enerji şirketi Vattenfall, Hollanda’nın ilk sıfır sübvansiyonlu açıkdeniz (offshore) rüzgar santralini kuracak.Alman’yanın...

Hollanda’nın ilk teşviksiz açıkdeniz RES’ini Vattenfall kuracak

Enerji Günlüğü - İsveçli kamu enerji şirketi Vattenfall, Hollanda’nın ilk sıfır sübvansiyonlu açıkdeniz (offshore) rüzgar santralini kuracak.

Alman’yanın gerçekleştirdiği ilk sıfır sübvansiyonlu offshore ihalesinin ardından Hollanda hükümeti de sıfır sübvansiyon teklifi üzerinde anlaşma sağladı. WindEurope, Kuzey Avrupa’nın en önemli elektrik enerjisi tedarikçilerinden birisi olan Vattenfall’ın Hollanda’da kamu tarafından finanse edilmeyen ilk offshore rüzgar çiftliğini inşa etmek için düzenlenen bir ihaleyi kazandığını duyurdu. 

Vattenfall, 350 megavatlık ikiz Hollandse Kust Zuid Açıkdeniz (offshore) Rüzgar Santralleri'nin kurulumunu 2022 yılına kadar tamamlayacak.

DİĞER ÜLKELERE ÖNEMLİ MESAJ

WindEurope CEO'su Giles Dickson, bu örneğin, hükümetlerin proje riskinin bir kısmını üstlendiği ve işlettiği yerlerde, bazı pazarlardaki bazı geliştiriciler için sıfır sübvansiyon tekliflerinin mümkün olduğunu gösterdiğini belirtti. Dickson, “Rüzgâr enerjisi, daha az ödemeyle daha fazla kapasite sağlayabileceğini tekrar tekrar gösteriyor. Diğer hükümetlerin bundan alması gereken kilit mesaj: Ulusal enerji planlarında hedeflerini yukarı doğru gözden geçirmeliler ve açık deniz rüzgarları bunu yapmaları için harika bir yol.” dedi.

Üreticilerin daha büyük türbinleri pazara getirmesiyle, Avrupa'daki açık deniz rüzgar harcamaları son yıllarda keskin bir şekilde düşüyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler