1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Honda elektrikli araç çalışmalarını güçlendirecek

Honda elektrikli araç çalışmalarını güçlendirecek

Japon otomobil üreticisi Honda, kuracağı Elektrifikasyon İş Geliştirme Operasyonları Departmanı ile elektrikli ve hidrojen yakıtlı araç çalışmalarını güçlendirecek.

Honda elektrikli araç çalışmalarını güçlendirecek

Enerji Günlüğü - Japon devi Honda, 2050 yılına kadar sıfır karbon hedefi kapsamında elektrikli araç alanındaki çalışmaları güçlendirmek için 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren yeni bir departman kuracak.

Honda Motor, bu hafta organizasyon yapısında artık elektrikli araçlar ve onlar için enerji santralleri geliştiren özel bir bölümün varlığını içeren bir yenilik duyurdu. Tesla ve BYD öncülüğünde hızla büyüyen tam elektrikli araç pazarında, Avrupalı ve ABD’li rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen şirket, elektrikli araç alanındaki çalışmaları güçlendirmek adına, organizasyonel yapısında gerçekleştireceği değişikliklerin bir parçası olarak, yeni bir departman kuracağını açıkladı. Yeni organizasyon yapısı bu yıl 1 Nisan'dan itibaren uygulamaya konulacak. 

Yeniden yapılanma, Japon araç üreticisinin, hızla büyüyen elektrikli araç pazarını yakalama planının bir parçası olarak ön plana çıkıyor. Elektrifikasyon İş Geliştirme Operasyonları Departmanı, yalnızca akülü elektrikli araçların değil, aynı zamanda hidrojen yakıt hücreli araçların gelişimini de kontrol edecek. Ayrıca elektrikli motorlar için özel olarak bir yazılımın geliştirilmesi de söz konusu olacak.  

Honda Motor, 2030’a kadar 30 elektrikli araç modeli piyasaya sürmeyi ve 2 milyon elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Ayrıca 2050 yılından sonra artık dizel veya benzinle çalışan motor üretmemeyi planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler