1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Honda ve GM hidrojen yakıtlı araçlarda işbirliği yapacak

Honda ve GM hidrojen yakıtlı araçlarda işbirliği yapacak

Honda ve GM net sıfır emisyon hedefleri kapsamında hidrojen yakıtlı araç üretimi için işbirliği yapıyor. İki şirketin geliştirdiği hidrojen yakıt hücresi üretimine bu yıl başlanıyor.

Honda ve GM hidrojen yakıtlı araçlarda işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv şirketi Honda, Amerikan otomotiv şirketi General Motors ile yaptığı işbirliği kapsamında geliştirdiği hidrojen yakıt hücresi üretimine bu yıl başlayacak. 

Japon otomotiv şirketi Honda Motor, Amerikan otomotiv üretim şirketi General Motors (GM) ile ortak olarak geliştirilen hidrojen yakıt hücresinin üretimine bu yıl başlayacağını ve önümüzdeki 10 yılda üretimi kademeli olarak arttırmayı planladığını açıkladı. Önümüzdeki yıllarda yeni sistem için yıllık 2.000 adede ulaşmayı hedefleyen şirket, 2030’a gelindiğinde bu rakamı yıllık 60.000 araca yükseltmeyi planlıyor.

Hidrojeni birçok farklı alanda kullanarak karbon nötr bir toplum hayaline ulaşmayı amaçlayan Honda, 2050'ye kadar tüm ürünlerinde ve kurumsal faaliyetlerinde karbon nötr hale gelmeyi hedefliyor.

HİDROJEN YAKIT HÜCRE SİSTEMİ

Hidrojen yakıt hücresi sistemi, elektrokimyasal bir süreçle elektrik üreten bir enerji dönüştürme teknolojisi olarak biliniyor. Elektrik, ısı ve su buharı üretmek için havadaki hidrojen yakıtını ve oksijeni kullanan bir yakıt hücresi yığınından oluşuyor. İşlem, bir katalizörün hidrojen moleküllerini protonlara ve elektronlara ayırdığı yakıt hücresinin anoduna hidrojen beslendiğinde başlıyor. Protonlar daha sonra katoda ulaşmak için bir proton değişim zarından geçerken, elektronlar katoda ulaşmak için bir elektrik akımı üreterek harici bir devreden geçmeye zorlanıyor. Hidrojen yakıt hücresi sistemi, sıfır emisyon üreten ve ulaşım, sabit güç ve taşınabilir güç dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde potansiyel uygulamaları olan verimli, temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı oluyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler