1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Honda yeni bir elektrikli araç serisi üretecek

Honda yeni bir elektrikli araç serisi üretecek

Honda, gelecek yıl Çin'de yeni bir elektrikli araç markasını piyasaya süreceğini ve 2030'dan itibaren Çin’de yalnızca elektrikli, hidrojen yakıt hücreli veya hibrit araç satışı yapacağını açıkladı.

Honda yeni bir elektrikli araç serisi üretecek

Enerji Günlüğü - Honda, gelecek yıl Çin'de yeni bir elektrikli araç markasını piyasaya süreceğini ve 2030'dan itibaren Çin’de yalnızca elektrikli, hidrojen yakıt hücreli veya hibrit araç satışı yapacağını açıkladı.

Japon Honda Motor, gelecek yıl Çin'de yeni bir elektrikli araç markası piyasaya süreceğini açıkladı. Çin'deki ortakları GAC ve Dongfeng Motor ile birlikte önümüzdeki beş yıl içinde "e:N Series" adı verilen 10 model daha piyasaya sürmeyi hedeflediğini belirten şirket, mevcut mağazalarında bu seri için bölüm de kuracak. Honda zamanla özel e:N Serisi satış noktaları açmayı da planlıyor.

Honda e:N serisinin ilk iki modelinin 2022 yılının bahar aylarında tanıtılması planlanıyor. İlk etapta Çin pazarında satılacak olan e:N modelleri daha sonra farklı pazarlara da ihraç edilecek.

Honda yaptığı açıklamada aynı zamanda 2030’dan itibaren Çin’de yalnızca elektrikli, hidrojen yakıt hücreli veya benzinli-elektrikli hibrit araçları satacağını da belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler