1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Honduras’ın ilk jeotermal santrali açıldı

Honduras’ın ilk jeotermal santrali açıldı

Enerji Günlüğü - Orta Amerika ülkesi Honduras’ın ilk jeotermal santrali resmi olarak açıldı. 35 MW’lık Platanares Jeotermal Enerji Santrali ABD-İsrail...

Honduras’ın ilk jeotermal santrali açıldı

Enerji Günlüğü - Orta Amerika ülkesi Honduras’ın ilk jeotermal santrali resmi olarak açıldı. 35 MW’lık Platanares Jeotermal Enerji Santrali ABD-İsrail şirketi Ormat kurdu.

Amerika kıtasının en yoksul ülkelerinden biri olan Honduras’ta ilk kez bir jeotermal santral açıldı.  ABD-İsrailli Ormat Technologies şirketi, Honduras’ın La Unión şehrinde 35 megavatlık Platanares Jeotermal Enerji Santrali’ni kurdu. 

Toplam maliyeti 127 milyon dolar olan santral Cumhurbaşkanı Juan Orlando Hernández’in de katıldığı bir törenle geçen hafta resmi olarak açıldı. Santral Eylül 2017’den beri faaliyet gösteriyor. Santral ABD Hükümeti’nin kalkınma finans kurumu OPIC’in 135 milyon dolarlık finansmanı ile destekleniyor.

Ormat şirketinin Honduras’ın komşusu Guatemala'da da faaliyet gösteriyor. Şirketin burada 43 megawatt kurulu jeotermal enerji üretimi ve ayrıca geliştirilmekte olan dört projesi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler