1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hong Kong’lu İdeal tamamen elektrikli araçlar üretecek

Hong Kong’lu İdeal tamamen elektrikli araçlar üretecek

Hong Kong merkezli Leading Ideal, tamamen elektrikli modeller üretmek için ortaklarıyla birlikte Beijing'deki bir fabrikayı yeniden inşa edecek.

Hong Kong’lu İdeal tamamen elektrikli araçlar üretecek

Enerji Günlüğü - Hong Kong merkezli Leading Ideal, tamamen elektrikli modeller üretmek için ortaklarıyla birlikte Beijing'deki bir fabrikayı yeniden inşa edecek.

12 Ağustos'ta Hong Kong Borsası'nda işlem görmeye başlayan Leading Ideal'in kurucu ortağı ve başkanı Shen Yanan, halka arz töreninden sonra yaptığı açıklamada, tamamen elektrikli modeller üretmek için ortaklarıyla birlikte Beijing'deki bir fabrikayı yeniden inşa edeceklerini duyurdu.

Yanan, bu amaçla araştırma ve sunum yapmak için özel bir ekibin kurulduğunu açıkladı. 

AVRUPA’DA BİR ÜRETİM ÜSSÜ KURACAK

2015 yılında kurulan ve yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçlar üreten Leading Ideal, Beijing'in Shunyi bölgesinde açılacak fabrikanın ardından yurt dışına açılmayı hedefliyor. Şirket otomobil ihracatı için ideal bir destinasyon olarak gördüğü Avrupa'da bir üretim üssü kurmayı düşünüyor.

Leading Ideal, Temmuz 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nde Nasdaq'ta işlem görmeye başlamıştı. Şirket, ilk modeli olan Ideal ONE'ı Kasım 2019'da piyasaya çıkardı. 31 Temmuz 2021 itibarıyla toplam teslimat hacmi 72 bini aştı. Ideal ONE, Çin'de plug-in hibrit kategorisinin yönetimine dahil olan, genişletilmiş menzilli elektrikli bir model. Güç aküsüne ek olarak, genişletilmiş menzilli elektrikli araç ayrıca küçük bir deplasmanlı motora sahip olan otomobilin motoru aküyü şarj ediyor ve kesintisiz olarak sürüşe devam edebiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler