1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hopa Termik özelleştirmesine onay

Hopa Termik özelleştirmesine onay

Enerji Günlüğü - ÖYK, Hopa Termik Santrali taşınmazlarının satış ve devrini onayladı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın konu ile ilgili...

Hopa Termik özelleştirmesine onay

Enerji Günlüğü - ÖYK, Hopa Termik Santrali taşınmazlarının satış ve devrini onayladı. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile diğer taşınmazların satış ve devrini onayladı.

Buna göre, atıl durumdaki Hopa Termik Santrali'nin bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların, İnebolu Limanı'nın 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi", Mardin'in Mazıdağı ilçesi Poyraz Mahallesi'ndeki 460 bin 530 ve 488 bin 713 metrekare taşınmazların, İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Ortaköy Mahallesi'ndeki 1/3 oranında hissenin (946,67 metrekare), İstanbul'un Eyüp ilçesi Göktürk Mahallesi'ndeki 6 bin 22 metrekare taşınmaz 76 milyon lira ile en yüksek teklif veren Eti Bakır A.Ş.'ye devredilecek.

Eti Bakır AŞ'nin satış/devir sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde SBK Holding AŞ'nin 75 milyon 500 bin liralık teklifi dikkate alınacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler