1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Huawei ve SolarAPEX, güneş enerjisinde işbirliği yapacak

Huawei ve SolarAPEX, güneş enerjisinde işbirliği yapacak

Huawei Türkiye ve SolarAPEX, güneş enerjisi santrali (GES) alanında yeni bir işbirliğine imza attı. Toplam 400 MW’lık enerji hacmini içeren sözleşme kapsamında, Huawei’in ürünleri SolarAPEX’in çeşitli projelerinde kullanılacak. 

Huawei ve SolarAPEX, güneş enerjisinde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi alanındaki yatırım ve işbirliklerini artıran Huawei, SolarAPEX ile yeni bir ürün tedarik sözleşmesine imza attı. Sözleşme kapsamında sağlanacak 400 MW’lık ürünün 140 MW’lık kısmı, Mart ayında Tosyalı Holding’in hayata geçirdiği dünyanın en büyük çatı güneş enerjisi santrali projesinde, geri kalan 260 MW’lık birimin ise SolarAPEX’in Türkiye’nin dört bir yanındaki çatı ve saha uygulamalı GES projelerinde kullanılması planlanıyor.  

Projede kullanılacak Huawei SUN2000-100KTL-M1 Pro ürünü, ek bir donanıma ihtiyaç duyulmadan, ısı kaynaklı kazalara sebep olabilecek unsurlara karşı (DC ARK) tam koruma sağlıyor ve böylelikle projenin verimliliğini artırıyor. 

Sözleşme kapsamında ayrıca, güneş panelleri için çevrimiçi kontrol yapılmasına imkan sağlayan “I-V Curve Lisansı” da Huawei tarafından sağlanıyor. Bu sayede mekanik müdahaleye ve sahaya personel gönderilmesine gerek kalmaksızın, güneş panellerinin performans ve güvenlik riskleri uzaktan izlenebiliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler