1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Huba Enerji Urla’da jeotermal kaynak arayacak

Huba Enerji Urla’da jeotermal kaynak arayacak

Huba Enerji, İzmir’in Urla ilçesinde 6 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Huba Enerji Urla’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Huba Enerji, İzmir’in Urla ilçesinde 6 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Huba Enerji San. Ve Tic. A.Ş. tarafından İzmir İli, Urla İlçesi, Zeytineli Mahallesi, 1590 Ruhsat ve 3361164 Erişim nolu jeotermal kaynaklı sahada 6 noktada jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışmaları yürütülmesi planlanıyor.  

800 bin lira değerindeki proje kapsamında açılacak sondaj kuyularının derinliği 300±50 olarak öneriliyor. Kuyu içi log ölçümleri ve rezervuar parametrelerini belirlemeye yönelik test çalışmaları yapılacak ve sondaj çalışmalarının tamamlanmasından sonra kuyuda statik sıcaklık, statik basınç, ölçüleri alınacak ve akış testi yapılacak. Kuyu başı basıncı, debi, hat sıcaklığı devamlı ölçülecek. Akışkandan numune alınacak. Kuyu başına bağlanan lubrikator yardımıyla PT log kuyuya indirilip akış anında kuyu içi sıcaklık basınç değerleri ölçülecek. 

Kuyu testlerinin olumlu olması halinde kuyu başı vanası ile kuyu kapatılarak kontrol altına alınacak. Kuyu testlerinin olumsuz çıkması sonucunda elde edilen kuyu verileri tekrar değerlendirilmek, daha sonra kuyuyu derinleştirmek amacı ile kuyu başı vanası kapatılıp üzeri çelik kafes ile korunacak.

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler