1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Hünerli: Rüzgarda pastanın kremasını aldık

Hünerli: Rüzgarda pastanın kremasını aldık

Enerji Günlüğü - Vaisala Oyj EMEA Bölgesi Enerji İşleri Başkanı Nihat Hünerli, rüzgar enerjisinde pastanın kaymağının alındığı ve artık zorlukların...

Hünerli: Rüzgarda pastanın kremasını aldık

Enerji Günlüğü - Vaisala Oyj EMEA Bölgesi Enerji İşleri Başkanı Nihat Hünerli, rüzgar enerjisinde pastanın kaymağının alındığı ve artık zorlukların görülmeye başlandığını kaydetti. 

Vaisala Oyj EMEA Bölgesi Enerji İşleri Başkanı Nihat Hünerli, ICCI 2017’de yaptığı “ Rüzgar Kaynak Belirlenmesi’nin Proje, Finansman ve Tahminler Üzerindeki Artan Etkisi” adlı konuşmasında, rüzgar enerjisi pazarında başgöstermeye başlayan zorluklara çözüm bulmak için geliştirdikleri ‘Numerical weathaer prediction models’ adlı geleneksel modelleme dışındaki bir modeli tanıttı.  

“Türkiye’de rüzgar piyasasında bir çok tecrübeye sahibiz ama bazı zorluklar ortaya çıkmaya başladı. Hem toplumsal bilinçlenme, hem gelişen teknoloji, şehir planlaması, iklim koşulları, coğrafi koşullar vb gibi kısıtlamalar görülmeye başlandı. Daha basit sahalardan daha komplex sahalara yönelmiş durumdayız. Pastanın kremasını aldık deyim yerindeyse.” diyen Hünerli, bütün bunlar dahilinde rüzgar kaynağının daha net belirlenmesiyle ilgili bazı zorlukların ortaya çıkmaya başladığını kaydetti. 

Kendi modellerinin atmosferin her zaman statik kabul eden geleneksel modelin dışında bir modelleme olduğunu ve endüstrinin şu anda konuştuğu bu tür modellemeleri özellikle Türkiye gibi arazinin değişiklik arzettiği yerlerde gözardı etmemek gerektiğini ifade etti.

Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler