1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hürmüz Boğazı’ndan petrol tankeri geçişleri askıda

Hürmüz Boğazı’ndan petrol tankeri geçişleri askıda

ABD-İran gerginliği sonrası Suudi petrol tanker şirketi Bahri ile Petrobras ve diğer büyük tankerler Hürmüz Boğazı’ndan geçişleri askıya aldı.

Hürmüz Boğazı’ndan petrol tankeri geçişleri askıda

Enerji Günlüğü - ABD-İran gerginliği sonrası Suudi petrol tanker şirketi Bahri ile Petrobras ve diğer büyük tankerler Hürmüz Boğazı’ndan geçişleri askıya aldı.

İran'ın Irak'ta bulunan 2 ABD üssüne füze saldırıları düzenlemesi sonrası ABD ile İran arasında artan gerilim karşısında Suudi Arabistan'ın petrol tankeri operatörü Bahri, Hürmüz Boğazı üzerinden transit petrol taşımacılığını durdurdu. 

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco da Hürmüz Boğazı üzerinden tanker sevkiyatını durdurmayı değerlendirdiğini ifade etti. 

Öte yandan Brezilya merkezli petrol şirketi Petrobras ve diğer büyük petrol tankerleri de Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerini askıya aldılar. 

SUUDİ ARABİSTAN IRAK İÇİN DEVREDE

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, yaşanan gerginlikte Irak'ın yanında olduklarını ve Irak'ı savaş tehlikesinde, iki yabancı gücün arasındaki çatışmadan uzak tutmak için güçleri çerçevesinde her şeyi yapacaklarını söyledi. Twitter üzerinden açıklama yapan Prens Selman, "Krallık ve liderliği her zaman kardeş Irak ile birlikte ve Irak'ı savaş tehlikesinden ayrı tutmak için her şeyi yapacak" dedi.

KATAR GERİLİMİ DÜŞÜRMEK İÇİN TEMASLAR YÜRÜTÜYOR

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman bin Casim El Thani de, Katar'ın Irak'taki gelişmelerin ardından gerilimin düşürülmesi için dost ülkeler ile koordinasyon arayışına girdiğini bildirdi. Dışişleri Bakanı, "Durumun yatıştırılması ve gerilimin düşürülmesi için dost ve kardeş ülkeler ile bir dizi temaslarda ve koordinasyon arayışında bulunduk" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler