1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Husiler Suudi Arabistan’ın enerji altyapısını hedef aldı

Husiler Suudi Arabistan’ın enerji altyapısını hedef aldı

Yemenli Husiler, Suudi Arabistan'ın Cizan kentinde füzeler ve İHA'lar ile enerji ve su damıtma tesislerini vurdu. Cidde kentine yönelik saldırıda da bir petrol tankında yangın çıktı. 

Husiler Suudi Arabistan’ın enerji altyapısını hedef aldı

Enerji Günlüğü - Yemenli Husiler, Suudi Arabistan'ın Cizan şehrinde bulunan petrol şirketi Aramco'nun su arıtma tesisine ve Zahran Elektrik Santraline saldırı düzenledi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, İHA saldırısında Cizan kentinin güneyindeki petrol ürünleri dağıtım terminali ve bir doğal gaz tesisi vuruldu. Husiler ayrıca, Yanbu limanındaki Yasref rafinerisini de hedef aldılar. Yasref rafinerisinde üretim geçici olarak azaltıldı.  

Cidde kentine yönelik saldırıda da bir petrol tankında yangın çıktı. Yangın diğer tanklara yayılmadan kontrol altına alındı.  

“RİYAD DA HEDEF ALINDI”

Saldırılara ilişkin olarak açıklama yapan Husilerin askeri sözcüsü Yahya Sarea, İHA'ların yanı sıra balistik ve kanatlı füzeler fırlattıklarını açıkladı. Saldırılarda Riyad'ın da hedef alındığını belirtti.  

PETROL TEDARİĞİNİ ETKİLEMEYECEK

Aramco CEO'su Amin Nasser yaptığı açıklamada düzenlenen saldırıların müşterilerinde petrol ve petrol ürünleri tedarik etmelerini etkilemeyeceğini vurguladı. 

SUUDİ ARABİSTAN ABD’DEN DESTEK İSTEDİ

Suudi Arabistan, Husiler'in ülkedeki enerji altyapısına yönelik saldırılarının küresel petrol arzında aksaklığa sebep olabileceğini vurgulayarak, ABD'den saldırıların önlenmesi konusunda destek istedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler