1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. HYBRIT fosilsiz hidrojen tesisi kullanıma açıldı

HYBRIT fosilsiz hidrojen tesisi kullanıma açıldı

SSAB, LKAB ve Vattenfall şirketleri, İsveç'te fosilsiz hidrojen gazı depolamak için bir pilot tesisi devreye aldı.

HYBRIT fosilsiz hidrojen tesisi kullanıma açıldı

Enerji Günlüğü - SSAB, LKAB ve Vattenfall şirketleri, İsveç’te fosilsiz hidrojen gazı depolamak amacıyla kurulan HYRBIT pilot tesisinin devreye alındığını bildirdi.

İskandinavya ve Amerika menşeli çelik şirketi SSAB, İsveç devletinin madencilik şirketi LKAB ve İsveç merkezli enerji firması Vattenfall ortaklığında, İsveç'in Lulea kentinde fosilsiz hidrojen gazı depolamak üzere kurulan HYBRIT pilot tesisi devreye alındı.

“HYBRIT DÜNYADAKİ İLK FOSİLSİZ HİDROJEN TESİSİ”

Vattenfall şirketi konuya ilişkin "Kaya mağarası depolama tesisi, fosil içermeyen hidrojen gazı depolamak için dünyada türünün ilk örneğidir" değerlendirmesinde bulundu.

LKAB şirketinde CEO Yardımcısı olarak stratejik projelerde görev alan Lars Ydreskog ise pilot tesisinin devreye alınma sürecine dair “Haziran ayında suyla yapılan ilk basınç testlerinin ardından 100 metreküplük depolama tesisi hidrojen gazı ile doldurularak maksimum 250 bar çalışma basıncına ulaştı. İki yıllık test dönemi, 2024 yılına kadar veri toplamak için test kampanyalarıyla devam edecek. Gallivare'deki ilk gösteri tesisinde büyük ölçekte fosilsiz sünger demir üretimi için HYBRIT teknolojisi kullanılacak" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler