1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Hyundai elektrikli araç satış hedefini yükseltiyor

Hyundai elektrikli araç satış hedefini yükseltiyor

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, 10 yıl içinde akıllı mobilite çözümlerine 85 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Bunun yaklaşık 28 milyar doları elektrifikasyona ayrılacak.

Hyundai elektrikli araç satış hedefini yükseltiyor

Enerji Günlüğü - Güney Koreli Hyundai, yıllık elektrikli araç satış hedefini 2030 yılına kadar 2 milyon adede çıkaracak.

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Hyundai, orta ve uzun vadeli iş ve finansal planlarını paylaştı. Hyundai, gelecek 10 yılda elektrifikasyona yönelik yatırım hedefini yaklaşık 28 milyar dolara çıkardığını duyurdu. Küresel elektrikli araç talebinin pazar tahminlerinden daha hızlı arttığı belirtilen açıklamada, şirketin yıllık elektrikli araç satış hedefini 2030 yılına kadar 2 milyon adede çıkaracağı bildirildi.

Açıklamada, şirketin gelecek 10 yılda yaklaşık 85 milyar dolar (109,4 trilyon Güney Kore wonu) yatırım yaparak akıllı mobilite çözümü sağlayıcısı olma yolundaki ilerlemesini hızlandıracağı belirtilerek, bu kapsamda yaklaşık 28 milyar doların (35,8 trilyon Güney Kore wonu) elektrifikasyona, 7 milyar doların (9,4 trilyon Güney Kore vonu) ise batarya geliştirme faaliyetlerine ayrılacağı aktarıldı. Geri kalan kaynak ise yeni araç tasarımlarının geliştirilmesi ile elektrikli araç üretim kapasitesini arttırmaya ayrılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler