1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Hyundai Endonezya’da elektrikli araç fabrikası kurdu

Hyundai Endonezya’da elektrikli araç fabrikası kurdu

Hyundai, Endonezya’da elektrikli araç üretim fabrikası kurdu. Fabrikada 2024 yılından itibaren yerli bataryalar kullanılacak.

Hyundai Endonezya’da elektrikli araç fabrikası kurdu

Enerji Günlüğü - Güney Koreli otomotiv şirketi Hyundai, Endonezya'nın ilk elektrikli aracını üretecek yeni bir otomotiv fabrikası kurdu. Fabrika yılda 250 bin elektrikli araç üretecek.

Elektrikli araç üretiminde ihtiyaç duyulan madenler yönünden zengin bir ülke olan Endonezya, kalkınma planı kapsamında küresel elektrikli araç üretiminin tedarik zinciri içerisinde önemli bir merkez haline gelmeyi hedefliyor. Güney Kore merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Hyundai Motor Grup, Asya’nın gelişen ekonomilerinden bir olan Endonezya’da kurduğu yeni otomotiv fabrikasının resmi açılışını 16 Mart 2022 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Fabrika, Endonezya'nın başkenti Jakarta'nın 40 kilometre doğusunda, Cikarang yakınlarındaki Deltamas sanayi kompleksinde yer alıyor.

Hyundai tarafından projeye ilişkin yapılan açıklamada, ilk üretim kapasitesi 150.000 adet olan fabrikanın inşaatının geçen Aralık ayında tamamladığı belirtildi. Hyundai, yaklaşık 1.55 milyar dolar daha yatırım yaparak fabrikanın üretim kapasitesini 250.000 adede çıkaracak.

YERLİ BATARYALAR KULLANILACAK

Fabrikada Endonezya’nın tamamen yerli montajlı ilk elektrikli aracı üretilecek. Endonezya’da üretilecek olan elektrikli araç modellerinin tamamında 2024 yılından itibaren yerel olarak imal edilmiş bataryaların kullanılacağı öğrenildi.

HÜKÜMET PROJEYE TEŞVİK SAĞLADI

Açılış töreninde bir konuşma yapan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, hükümetin projeye teşvik sağladığını ve elektrik araçlara yatırım çalışmalarının da hızlandırıldığını söyledi. Widodo, bu kapsamda küresel tedarik zincirinde rol üstlenmeye sıcak baktıklarına işaret etti.

ENDONEZYA NİKEL VE KOBALT ZENGİNİ

Endonezya, araç bataryalarında kullanılan nikel cevheri üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında bulunuyor. Ülke aynı zamanda diğer önemli madenler arasında yer alan kobalt, boksit ve bakır cevherleri yönünden de zengin bir konumda bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler