1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Hyundai şehir içi e-uçağını tanıttı

Hyundai şehir içi e-uçağını tanıttı

Hyundai Motor Group’un hava ulaşımı şirketi Supernal, şehir içi ulaşım için geliştirdiği elektrikli uçağı tanıtarak 2028’de hava taksi faaliyetine başlayacaklarını açıkladı.

Hyundai şehir içi e-uçağını tanıttı

Enerji Günlüğü - Şehir içindeki insanları A noktasından B noktasına daha hızlı, daha güvenli ve daha uygun bir fiyatla taşımayı planlayan Hyundai, 2028 yılında resmi olarak pazara girmeyi hedefliyor.

Hyundai Motor Grubu (HMG), gelecekteki mobilite vizyonunu daha da ileriye taşımak için kurduğu Supernal şirketinin yeni hava aracı, Hyundai Supernal SA-2’yi CES 2024’te tanıttı. Dikey kalkış ve iniş yapabilen ve geleceğin hava mobilitesi olarak lanse edilen SA-2 adlı konsept, pilot dahil beş kişilik oturma kapasitesine sahip. Hyundai’nin mobilite yol haritasındaki en son kilometre taşını temsil eden bu konpset, güvenli, verimli ve uygun fiyatlı günlük yolcu hava yolculuğunu gerçekleştiriyor.

BİR BULAŞIK MAKİNASI KADAR SESSİZ

eVTOL S-A2, ilk etapta 25 ila 40 mil arası menzille, daha çok küçük çaplı şehir içi taşımacılık ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Saatte 120 mil (193 km/s) hız yapabilen SA-2’nin uçuş yüksekliği ise 1.500 feet (457 metre) olacak. Elektrikli tahrik mimarisine sahip olan aracın sekiz adet tamamen eğilebilen rotor pervaneleri bulunuyor. Bir bulaşık makinesi kadar sessiz çalışan SA-2, en zor alanlarda bile rahatlıkla iniş ve kalkış yapabiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler