1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Hyundai ve LG akü tesisi kuracak

Hyundai ve LG akü tesisi kuracak

Hyundai ve LG, Amerika’da yıllık 30 GWh üretim kapasitesine sahip bir elektrikli araç akü üretim tesisi kuracaklar.

Hyundai ve LG akü tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Hyundai Motor Group ve LG Energy Solution Ltd, vergi indirimlerinden yararlanmak için ABD'de 4,3 milyar dolarlık elektrikli araç akü tesisi kuracaklar.

Güney Koreli şirketler Hyundai Motor Group ve LG Energy Solution Ltd, vergi indirimlerinden yararlanmak için ABD'de 4,3 milyar dolarlık elektrikli araç akü tesisi kuracaklarını açıkladı.

Hyundai ve LGES, Georgia Eyaletinde kurulacak fabrika inşaatının 2023'ün ikinci yarısında başlayacağını ve en erken 2025'in sonunda akü üretiminin başlayacağını kaydetti. Fabrikanın, 300.000 tane elektrikli araç için yeterli olan yıllık 30 GWh üretim kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Araç satışlarına göre dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi olan Hyundai Motor Group, LGES ile ortak fabrikasının kurulacağı Bryan County'de elektrikli araç ve akü üretim tesisleri inşa ediyor. LGES hâlihazırda Tesla Inc. ve General Motors Co. da dahil olmak üzere otomobil üreticilerine tedarik sağlıyor.

Hyundai Motor Nisan ayında, SK Innovation Co. Ltd.'nin akü üretim tesisi olan SK On ile Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 milyar dolarlık bir ortak girişim başlattı ve en büyük pazarında elektrifikasyon çabalarını artırdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler