1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IAEE Enerji Konferansı bu yıl Türkiye’de yapılacak

IAEE Enerji Konferansı bu yıl Türkiye’de yapılacak

Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği (IAEE) tarafından her sene farklı bir kıtada düzenlenen enerji konferansı bu yıl İstanbul’da düzenlenecek. 

IAEE Enerji Konferansı bu yıl Türkiye’de yapılacak

Enerji Günlüğü - Petrol ve gaz güvenliği, iklim değişikliği ve sera gazı emisyonlarının sınırlandırılması, enerji fiyatlarındaki belirsizlikler ve gelecekteki enerji ihtiyaçlarının karşılanması gibi konular da dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlarca ele alınacak

Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği’nin (IAEE) 45.’si düzenlenecek ‘Geçiş döneminde enerji sürdürülebilirliği, güvenliği, verimliliği ve erişilebilirliği’ başlıklı konferansı Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. 26-28 Haziran 2024 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenecek etkinlik için Almanya, Fransa, ABD, Suudi Arabistan ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin en çok ilgi gösteren ülkeler arasında yer aldığı belirtildi.

Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği koordinesinde Haziran ayında gerçekleşecek etkinlik için şu ana kadar 68 ülkeden 500’ün üzerinde başvuru geldiği kaydedildi. 

BİLDİRİLER 5 ŞUBAT’A KADAR KABUL EDİLECEK

Konferansın ana programlarıyla ilgili de bilgi veren Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, açılış oturumunun ana başlığının ‘Enerji arz güvenliği ve jeopolitik riskler’ olduğunu söyledi. ‘Geçiş döneminde enerji sürdürülebilirliği, güvenliği, verimliliği ve erişilebilirliği’ başlıklı konferans için Türkiye’den bildirilerin 5 Şubat 2024 akşamına kadar kabul edileceğini de belirten Kumbaroğlu, “Petrol ve gaz güvenliği, iklim değişikliği ve sera gazı emisyonlarının sınırlandırılması, enerji fiyatlarındaki belirsizlikler ve gelecekteki enerji ihtiyaçlarının karşılanması gibi konular da dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlarca ele alınacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler