1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İBB İstanbul Enerji desteğiyle ücretsiz güneş enerjisi eğitimi 

İBB İstanbul Enerji desteğiyle ücretsiz güneş enerjisi eğitimi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) iştiraki İstanbul Enerji AŞ’nin desteğiyle, İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası’nca teknisyenlere ücretsiz güneş enerjisi sertifikası eğitimleri verilecek. 

İBB İstanbul Enerji desteğiyle ücretsiz güneş enerjisi eğitimi 

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İstanbul Enerji ve İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası, güneş enerjisi sistemleri konusunda iş birliğine gidiyor. Taraflar, Güneş Enerjisi Sistemleri, Kurulumu, Bakım Onarım konularında kapsamlı bir eğitim protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, enerji sektöründe faaliyet gösteren teknik personelin güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu, bakımı ve onarımı konularında uzmanlaşmalarını hedefleyen çeşitli eğitim programları düzenlenecek. Protokol, sürdürülebilir enerji kullanımına yönelik bilgi ve beceri artışını destekleyerek, sektöre nitelikli eleman kazandırmayı amaçlıyor. 

eto-akademi.jpgİstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın, yenilenebilir enerji kurulumları ve bakım hizmetlerinin tüm dünyanın gündeminde bir konu olduğunu belirterek “Biz de güneş enerjisi sistemleri konusunda dünyadaki gelişmeleri ve uygulamaları yakından takip ediyoruz. Güneş enerjisi sistemleri, uygulanabilir, ekonomik, çevreci alternatifler sunuyor. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümle yenilenen yapıların çatısına güneş enerjisi sistemleri şart koşulacak. Biz de şimdiden eğitimlerle bu projeleri destekliyoruz” dedi. 

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali de ETO Akademi’nin yıl boyunca çeşitli kurumlarla birlikte eğitim çalışmaları yürüttüklerini belirterek “İstanbul Enerji ile imzalanan anlaşma çerçevesinde de Odamız sertifikalı eğitime kapılarını açtı. Başta oda üyelerimiz olmak üzere, konusunda uzmanlaşmak isteyen teknisyenlerimizi fen adamı olma yolundaki eğitimlere bekliyoruz. Geleceğin teknolojilerine hazır olmak, odamıza ve üyelerimize katma değer sağlayacaktır” diye konuştu. 

ETO Akademi’deki güneş enerjisi sistemleri, kurulum, bakım ve onarım eğitimleri beş başlık altında gerçekleştirilecek. İş Güvenliği Çevre Koruma Kalite Organizasyon, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Mekanik Tasarım, Elektrik Tasarım ve Kontrol-Bakım ve Onarım başlıkları altındaki eğitimler beş gün sürecek. Tamamlayanlara katılım sertifikasının verileceği eğitimlerin altı ay içinde tamamlanması ön görülüyor. Eğitim hakkında detaylı bilgi almak veya kayıt yaptırmak isteyenler İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası’nın 0533 950 14 56 numaralı watsapp hattı ile iletişime geçebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler