1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. İBB'den e-scooter eylem planı

İBB'den e-scooter eylem planı

İstanbul’da e-scooter'lar için yapılan yeni düzenlemeye göre, yaya trafiğinin yoğun olduğu kent merkezlerinde hız sınırı 12,5 km/s olacak. 

İBB'den e-scooter eylem planı

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), e-scooter'lar için 1500 park alanı açacak. Ayrıca, operatörler kullanıcılara 2 ayda bir eğitim vermekle sorumlu olacak.

Paris'in e-scooter'ları yasaklamak için düzenlediği referandumda katılımcıların %90'ının e-scooter'ların yasaklanması yönünde oy kullanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce, e-scooter'lar için İstanbul'da izlenecek eylem planını açıkladı. Eylem planının hem araçların kullanımını kolaylaştırmak hem de düzensiz park sorunu nedeniyle oluşan sorunları azaltmak için hazırlandığına dikkat çekti.

Twitter'dan yaptığı paylaşımla İstanbul'a ilişkin e-scooter planlarını madde madde açıklayan Gökçe, e-scooter'lar için 1500 park alanı açılacağını, ilçe belediyeleri ile konumları belirlenen park alanlarının yapımına operatörlerin de katkı sağlayacağını ve park alanlarına park eden kullanıcılardan %10 ila 15 indirime tekabül eden açılış ücreti alınmayacağını duyurdu.

Gökçe'nin açıklamalarına göre, yaya trafiğinin yoğun olduğu kent merkezli "hassas bölge" olarak tanımlanarak buralarda e-scooter'lar için hız sınırı 12,5 km/s olarak düzenlenecek. Ayrıca, operatörler kullanıcılara 2 ayda bir eğitim vermekle sorumlu olacak ve operatörlerin mobil uygulamaları da İstanbulKart ile entegre edilecek. Süreç içerisinde toplu taşıma ile tam entegrasyonu sağlayacak çözümler geliştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler