1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. IBC Solar’dan 2015 uyarısı!

IBC Solar’dan 2015 uyarısı!

Enerji Günlüğü - IBC Solar Proje Geliştirme Müdürü Yalım Serdar Serhadlıoğlu, işletmelerin 2015 yılına kadar karbon emisyon miktarını düşürmeleri...

IBC Solar’dan 2015 uyarısı!

Enerji Günlüğü - IBC Solar Proje Geliştirme Müdürü Yalım Serdar Serhadlıoğlu, işletmelerin 2015 yılına kadar karbon emisyon miktarını düşürmeleri gerektiğini hatırlatarak, bunun en iyi yolunun da GES’ler olduğunu söyledi.

Serdar Serhadlıoğlu “Teknoloji hızla gelişirken enerji sektöründe rekabet kızışıyor. Bu yeni süreçte bürokrasinin baskısı yeni yatırımcılar için yorucu olmaya devam etse de enerji sektöründe heyecan verici yepyeni bir dönem başlıyor. Çünkü 28274 sayılı resmi gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Sera Gazı Emisyonlarının Takibi” hakkındaki yönetmeliği ile işletmelere ait karbon emisyon miktarlarının gerçek zamanlı izlenmesi ve bu çalışmaların da 2015 yılına kadar tamamlanması planlanıyor” şeklinde konuştu.

İHTİYAÇ DUYULAN TEKNOLOJİ: GES

İşletmelerin, 2015 itibari ile ihtiyaç duyacakları “Karbon Yönetimi”nin temelini oluşturacak en güçlü teknolojinin GES olduğunu dile getiren Serhadlıoğlu, işletmelerin bugünden başlayacakları lisanssız GES yatırımları ile teknolojiyi yakından tanıma şansı yakalayacağını söyledi. Çevreye duyarlı teknolojilerin daha etkin kullanılması ve yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Serhadlıoğlu, “Ülkemiz, dünya sahnesinde nihayet görünür bir rol sahibi olmuşken, gelecek nesillerin sorumluluğunun farkında olduğunu ve üstüne düşeni yapmaktaki kararlılığını ispatlama şansını yakalayacaktır” dedi.

YENİ “SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA” MODELİ

2012 Ağustos ayında Konya’da 200kWp’lik GES’i kuran IBC SOLAR Türkiye ekibinin Proje Geliştirme Müdürü olan Serhadlıoğlu, Türkiye’nin “Sürdürülebilir Kalkınma” modeli hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Serhadlıoğlu, “Bu modelin temelinde karbon emisyonlarının tespit ve esaslarının bir standart üzerinden değerlendirebilmesi yatmaktadır. 2015 yılı, bizim de altında imzamız olan Kyoto Protokolü için yeni karbon emisyonu haklarının belirleneceği yıl olacaktır. Bu sayede, hem güncel hem de kalkınmamızın önünü açacak bir emisyon kotası elde etme şansımız olacaktır” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler