1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Iberdrola ABDli şirketle birleşmekten vazgeçti

Iberdrola ABDli şirketle birleşmekten vazgeçti

İspanyol rüzgar türbini üreticisi Iberdrola’nın ABD birimi Avangrid ve ABD merkezli enerji şirketi PNM Resources arasındaki anlaşma, tüm düzenleyici onayların alınamaması nedeniyle iptal edildi.

Iberdrola ABDli şirketle birleşmekten vazgeçti

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji şirketi Iberdrola'nın ABD birimi Avangrid, ABD merkezli enerji holding şirketi PNM Resources ile 8,3 milyar dolarlık birleşme anlaşmasının sona erdiğini duyurdu. 

Avangrid yaptığı açıklamada, 2020'den bu yana anlaşmanın düzenleyici kurumlar tarafından onaylanması için "mücadele ettiğini" ve "birleşme anlaşmasının bitiş tarihi olan 31 Aralık 2023'e kadar tüm nihai düzenleyici onayların alınmaması nedeniyle birleşme anlaşmasını feshettiğini" bildirdi.

Her iki şirketin de, New Mexico Kamu Düzenleme Komisyonu'ndan alınan onay dışında, birleşmenin 2022 sonuna kadar tamamlanması için gerekli tüm onayları aldığını da belirterek, “2023'ün sona ermesiyle birlikte, New Mexico düzenleyicisinin birleşmeyi reddetmesine ilişkin mahkeme incelemesinin çözümüne veya daha sonraki herhangi bir düzenleyici eyleme ilişkin hala net bir zamanlama yok" ifadesini kullandı.

“BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Öte yandan ayrı bir açıklama yapan PNM Resources, Yönetim Kurulunun uzatmayı onaylamasına rağmen bunun Avangrid tarafından kabul edilmediğini kaydetti. Açıklamada PNM Resources Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Pat Vincent-Collawn, “Avangrid'in birleşme anlaşmasını feshetme kararından ve bunun müşterilerimize, topluluklarımıza ve hissedarlarımıza sağladığı faydaların gerçekleşmemesinden dolayı büyük hayal kırıklığına uğradık” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler