1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Iberdrola İngiltere yatırımlarını arttırdı

Iberdrola İngiltere yatırımlarını arttırdı

İspanya'nın en büyük enerji şirketi ve rüzgâr enerjisinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Iberdrola, 2028 yılına kadar İngiltere'ye 14 milyar euro yatırım yapacak.

Iberdrola İngiltere yatırımlarını arttırdı

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji devi Iberdrola, 2028 yılına kadar İngiltere'de şebekelere ve yenilenebilir projelere yaklaşık 14 milyar euro  yatırım yapacak. 

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, teknoloji, yenilenebilir enerji, altyapı ve yaşam bilimleri sektörleri dahil olmak üzere, uluslararası şirketlerin İngiltere'ye 29,5 milyar sterlinlik yatırım taahhüdünde bulunduğunu duyurdu. Bu şirketlerden biri de İspanya'nın yenilenebilir enerji devi Iberdrola. Şirket, 2028 yılına kadar İngiltere'de şebekelere ve yenilenebilir projelere yaklaşık 14 milyar euro  yatırım yapacağını söyledi. 

Şirket, ulaşım ve dağıtım ağlarının, iki milyon haneye yetecek kadar yenilenebilir enerji taşıyabilecek denizaltı kabloları için 3 milyar eurodan fazla yatırım yapacağını, bunun da planlanan yatırımın yaklaşık üçte ikisine denk geleceğini belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler