1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Iberdrola, Norveç Varlık Fonu ile ortaklık kurdu

Iberdrola, Norveç Varlık Fonu ile ortaklık kurdu

Iberdrolla, İspanya’da toplam 1265 MW kurulu gücünde rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için Norveç Varlık Fonu ile ortak oldu.

Iberdrola, Norveç Varlık Fonu ile ortaklık kurdu

Enerji Günlüğü - Norveç Varlık Fonu, İspanyol Iberdrola'nın güneş enerjisi santralleri ve rüzgar santrallerinden oluşan yaklaşık 1,300 MW büyüklüğündeki yenilenebilir enerji portföyünün yüzde 49 hissesini satın aldı.  

İspanyol yenilenebilir enerji şirketi Iberdrola, İspanya'da 1.265 MW'lık yeni yenilenebilir enerji kapasitesine yatırım yapmak için Norges Bank Investment Management tarafından yönetilen Norveç Varlık Fonu ile bir ortaklık kurduklarını açıkladı. 

700 BİNDEN FAZLA EVİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Toplam kapasitenin %20'sini rüzgar ve %80'ini güneş enerjisi oluşturacak. Bu yenilenebilir enerji portföyü her yıl 700.000'den fazla evin elektrik talebini karşılayabilecek.

Anlaşma şartlarına göre, portföydeki varlıkları yaklaşık 1,2 milyar euro değerinde. Ortaklıkta Iberdrola yüzde 51 çoğunluk hissesine sahip olacak ve varlıkları yönetecek.

Iberdrola halihazırda İspanya'da yaklaşık 19.500 MW kurulu yenilenebilir enerji kapasitesine sahip ve 2025 yılına kadar 4100 MW daha inşa edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler