1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Iberdrola Sicilya’da 245 MW’lık güneş santrali kuracak

Iberdrola Sicilya’da 245 MW’lık güneş santrali kuracak

İspanyol enerji şirketi Iberdrola, İtalya’nın Sicilya adasında 245 MW gücünde güneş enerjisi santrali kuracak.

Iberdrola Sicilya’da 245 MW’lık güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji devi Iberdrola, İtalya’nın en büyük güneş enerji santralini kurmaya hazırlanıyor. Sicilya’da kurulacak 245 MW’lık santral, 140 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

İspanyol Iberdrola elektrik dağıtım firması, İtalya’nın Sicilya adasında 245 MW gücünde güneş enerjisi santrali yapımı için güneş enerjisi santrallerinin kurulumunda uzman Alman firması IB Vogt ile anlaşma imzaladı. 

SANTRAL BÜYÜTÜLEBİLECEK

Projeye ileride 60 MW daha kapasite eklenebilecek, dolayısıyla toplam güç üretimi 305 MW'a çıkacak. Ek güç üretimi olmasa bile proje, Sicilya adasında 140.000'den fazla konutun karbon salımsız yeşil enerji gereksinimini karşılamaya yetecek kapasiteye sahip olacak.

Fenix adı verilen projenin 2024 yılı Mart ayında yapımına başlanacak. İtalya’da yapım aşamasındaki en büyük güneş enerjisi santrali projesi olarak santral ile İtalyan enerji piyasasında benzeri görülmemiş bir gelişmeye imza atılacak. Günümüzde İtalya'da 10 MW'ın üzerinde güç üreten yalnızca 60 güneş enerjisi santrali bulunurken proje ortalaması 26 MW.

 

Önceki ve Sonraki Haberler