1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. IBRD'den TR'ye 250 milyon dolar jeotermal kredisi

IBRD'den TR'ye 250 milyon dolar jeotermal kredisi

Enerji Günlüğü - Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD), Türkiye’de uygulanacak Jeotermal Geliştirme Projesi için 250 milyon Dolar  kredi...

IBRD'den TR'ye 250 milyon dolar jeotermal kredisi

Enerji Günlüğü - Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD), Türkiye’de uygulanacak Jeotermal Geliştirme Projesi için 250 milyon Dolar  kredi sağlayacak.

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’de uygulanacak Jeotermal Geliştirme Projesi için 250 milyon dolarlık Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) kredisi ile 39,8 milyon dolar tutarındaki Temiz Teknoloji Fonu hibesini onayladı.

Proje kapsamında arama ve test sondajı aşamalarını desteklemek amacıyla kaynak doğrulama için risk paylaşım mekanizması kurulacak. Elektrik santrali geliştirme aşamasını desteklemek için de kaynak geliştirme kredi olanağı oluşturulacak.

TKB VE TSKB ARACILIK EDECEK

Projenin uygulanmasında Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) ve Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB) iki finansal aracı olacak. IBRD tarafından TKB'ye 100 milyon dolar, TSKB'ye ise 150 milyon dolar kredi verilecek. Söz konusu bankalar ayrıca kendi kaynaklarından da projeyi destekleyecek.

TSKB’nin değişken marjlı kredisinin nihai vadesi ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 28 yıl olarak belirlenirken, TKB’nin değişken marjlı kredisinin nihai vadesi ise ilk 10 yılı geri ödemesiz olmak üzere 25 yıl olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler