1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. IBT Solar, yurt dışına açılıyor

IBT Solar, yurt dışına açılıyor

Endüstriyel GES kurulumunda mühendislik, tedarik ve kurulum  (EPC) hizmeti sunan IBT Solar, Avrupa’da proje geliştirme çalışmalarına başladı.

IBT Solar, yurt dışına açılıyor

Enerji Günlüğü - 300 MW’den fazla güneş enerjisi kurulumu gerçekleştiren IBT Solar, Avrupa’da proje geliştirme çalışmalarına başlayarak yurt dışına açılıyor.

IBT Solar Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Daltaban, “GES sektöründe öncü ve sektöre yön veren iş ortaklarıyla birlikte 500 kişiyi aşan kadrosuyla hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlıyoruz. Kendi konstrüksiyon sistemimizi ürettiriyoruz. Avrupa’da proje geliştirme çalışmalarına başladık. Yakın dönemde bu taleplere cevap verebilecek alt yapı çalışmalarını hızlandırdık” açıklamasında bulundu.

Kurulum yapılan her çatının, minimum 25 yıl kadar enerji ürettiğini ifade eden Daltaban, “Türkiye toprak genişliği, ışınım verimliği ve nüfusu dolayısıyla çok fazla güneşli güne sahip. Dolayısıyla kurulan her bir santralin kurtardığı ağaç sayısı ve önlediği karbon emisyonunu düşünürsek çatı GES kurulumu, sürdürülebilirlik açısından büyük öneme sahip” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler