1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin termik kapasitesi arttırılacak

İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin termik kapasitesi arttırılacak

İç Anadolu DKÇS’nin termik kapasitesi, dışarıdan gelen havanın geliş açısını ve miktarını ayarlayan ünitede yapılacak olan yazılım güncellemesi ile arttırılacak.

İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin termik kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Kırıkkale’deki İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin ısıl kapasitesi, ünitelerde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın yazılım ile arttırılacak.

Gama Enerji şirketlerinden İç Anadolu Doğalgaz Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Kırıkkale İli, Merkez İlçesinde işletilmekte olan 853 MW kapasiteli Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinde kapasite artışı planlanıyor. Tesiste elde edilen üretim ve performans verileri sonucunda santralin maksimum net çıkış gücünün, yazılım güncellemesi yapılarak 870 MW olacağı görüldü. 

Proje kapsamında 853 MWe/1467,4 MWt kurulu gücünde olan İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin kapasitesi, ünitelerde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın termik gücünde 38,5 MWt arttırılacak. Santralde kurulu ünitelerde ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Kapasite artışı sonucunda ayrıca Santralin bağıl verimliliği yükselecek, buna karşılık bağıl emisyon değerleri düşecek.

 İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Ağustos 2016’da 840 MWe kapasite ile faaliyete başladı. Ağustos 2017 döneminden bu yana 853 MWe/1467,4 MWt kurulu gücü ile tam kapasite işletiliyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler