1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İç Moğolistan Eyaleti enerji verimliliği için harekete geçti

İç Moğolistan Eyaleti enerji verimliliği için harekete geçti

Çin'in İç Moğolistan Eyaleti, 2021'de 5 milyon ton standart kömüre eşit enerji tüketimini sınırlamayı planlıyor.

İç Moğolistan Eyaleti enerji verimliliği için harekete geçti

Enerji Günlüğü - Çin'in İç Moğolistan Eyaleti, 2021'de 5 milyon ton standart kömüre eşit enerji tüketimini sınırlamayı planlıyor.

Çin'in ikinci büyük kömür madenciliği bölgesi olan İç Moğolistan Eyaleti planlama kuruluşu, enerji verimliliği hedeflerini yerine getirmek için bazı taslak planlar hazırladı. Plan kapsamında 2021'de 5 milyon ton standart kömüre eşit enerji tüketimini sınırlamayı planlayan Eyalet, tüm kripto para madenciliğini sonlandıracak ve çelik, kok kömürü ve metanol üretimi gibi büyük miktarda enerji tüketen sanayilerde yeni projeleri değerlendirmeyi durduracak.

ENERJİ YOĞUNLUĞU %3 AZALTILACAK

Eyalet ayrıca enerji yoğunluğunu (2020’ye göre ekonomik büyüme birimi başına tüketilen enerji miktarını) % 3 azaltmayı planlıyor. Büyük miktarlarda enerji tüketimine ihtiyaç duyulan tüm kripto para madenciliği bu yılın Nisan ayı sonunda kapatılacak. Öte yandan çelik, demirli ön alaşım, kok, grafit elektrot ve kömürle çalışan enerji sektörlerinde eski teknolojiye sahip küçük firmalara da 2022 sonuna kadar kapanmaları için bir takvim verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler