1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İÇDAŞ Çanakkale`ye 60 MW`lık RES kuracak

İÇDAŞ Çanakkale`ye 60 MW`lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - İÇDAŞ, Çanakkale'nin Biga ilçesinde 60 MW kurulu gücünde Biga Rüzgar Enerji Santrali inşa edecek.İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve...

İÇDAŞ Çanakkale`ye 60 MW`lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - İÇDAŞ, Çanakkale'nin Biga ilçesinde 60 MW kurulu gücünde Biga Rüzgar Enerji Santrali inşa edecek.

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş., termik santrallerin yoğunlaştığı Çanakkale'ye 60 MW kurulu gücünde Biga Rüzgar Enerji Santrali inşa edecek. İçdaş Biga Rüzgar Enerjisi Santrali, Çanakkale'ninBiga ilçesi civarında Keçibayırı Tepe - Muhittin Tepe - Zeytin Tepe - Boz Tepe - Hacıdede Tepe - Güllüdere Tepe -Küçükalan Tepe - Üçyollar mevkiinde kurulacak.

Biga RES'in kurulumu tamamlandığında yılda 210.240.000 kWh elektrik üretmesi ve yaklaşık 113.530 Ton Karbon Emisyon Azaltımı sağlaması bekleniyor.

SANTRALİN TÜRBİNLERİ GE'DEN

GE (General Electric) bugün bir açıklama yaparak, Biga Rüzgar Enerji Santrali için 19 adet akıllı GE 3.2-103 rüzgar türbinini tedarik edeceğini duyurdu. Santral, 85 metrelik kule yüksekliği ile Türkiye’nin orta ve yüksek rüzgar hızları için tasarlanmış olan 3.2-103 ile GE’nin en güçlü rüzgar türbinine sahip olacak ve dünya genelinde bu tip türbinlerin kurulduğu ilk tesis olma özelliğini taşıyacak.

Önceki ve Sonraki Haberler