1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sistem anlaşmasına kadar üretilen enerji YEKDEM’e katkı olacak

Sistem anlaşmasına kadar üretilen enerji YEKDEM’e katkı olacak

Lisanssız üretim tesisi sistem kullanım anlaşması imzalayana kadar, ürettiği elektrik YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak kaydedilecek.

Sistem anlaşmasına kadar üretilen enerji YEKDEM’e katkı olacak

Enerji Günlüğü - Devreye giren lisanssız üretim tesisi sistem kullanım anlaşması imzalayana kadar, ürettiği elektrik YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak kaydedilecek.  

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

EPDK’nın Mart ayında yaptığı duyuruyla, sektör görüşleri de alınarak hazırlanan değişiklik düzenlemesi, lisanssız elektrikle ilgili bazı yenilikler getirdi. Düzenleme uyarınca kabulü tamamlanan ve devreye alınan tesislerde, tesisin faaliyete başladığı tarihi izleyen bir ay içinde sistem kullanım anlaşması imzalanmazsa; tesisin şebekeden ayrılma işlemleri yapılıncaya kadarki süreçte üretilen enerji, görevli tedarik şirketi tarafından üretilerek sisteme verilmiş sayılacak. Ayrıca bu enerji miktarı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekeanizmasına (YEKDEM) bedelsiz katkı olarak dikkate alınacak. 

Bu kapsamda YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak dikkate alınan enerji miktarı için oluşacak sistem kullanım bedeli, görevli tedarik şirketi aracılığıyla ilgili şebeke işletmecisine ödenecek ve YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak dikkate alınan enerji için lisanssız üretim tesisi sahibi kişilere herhangi bir fatura tebliğ edilmeyecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler