1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: ABD 2024’te petrol ihracatında başı çekecek

IEA: ABD 2024’te petrol ihracatında başı çekecek

Enerji Günlüğü - IEA, ABD’nin 2024 yılına kadar ham petrol ihracatını ikiye katlayarak dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olacağını bildirdi.Uluslararası...

IEA: ABD 2024’te petrol ihracatında başı çekecek

Enerji Günlüğü - IEA, ABD’nin 2024 yılına kadar ham petrol ihracatını ikiye katlayarak dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olacağını bildirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ABD'nin yıllık petrol piyasaları tahminine göre, önümüzdeki 5 yıl içinde ABD, dünya petrol piyasalarının hızlı bir şekilde değişmesini tetikleyen kayaç petrolü endüstrisindeki dikkate değer gelişmeye bağlı olarak küresel petrol arzında başı çekecek. 

Kayaç petrolü üretimiyle 2021 yılında net petrol ihracatçısı konumuna gelme yolunda ilerleyen ABD, 2024 yılına kadar Rusya ile Suudi Arabistan'ı geçerek dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olacak. 

ABD'nin 2024 yılına kadar ham petrol ihracatını ikiye katlayarak 4,2 milyon varil/güne çıkaracağını öngören IEA, rafine ürünler de dikkate alındığında ABD'nin toplam petrol ihracatının 2024'te 9 milyon varil/güne ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti. 

Kayaç petrolündeki üretim artışına bağlı olarak ABD'nin ham petrol üretiminin gelecek 5 yılın sonunda günlük 13,7 milyon varile ulaşması bekleniyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler