1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Enerji yatırımları yüzde 8 azaldı

IEA: Enerji yatırımları yüzde 8 azaldı

Enerji Günlüğü - 2015 yılında dünya genelinde enerji sektöründe yatırımlar bir önceki yıla göre yüzde 8 azaldı. Azalışta belirleyici olan petrol...

IEA: Enerji yatırımları yüzde 8 azaldı

Enerji Günlüğü - 2015 yılında dünya genelinde enerji sektöründe yatırımlar bir önceki yıla göre yüzde 8 azaldı. Azalışta belirleyici olan petrol ve doğalgaz yatırımları ise herşeye rağmen en büyük paya sahip oldu.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2016 Dünya Enerji Yatırımı Raporu'na göre, geçen yıl, dünyada enerji projelerine yapılan toplam kaynak aktarımı yüzde 8 düşüşle 1,8 trilyon Dolar oldu. 2014 yılında enerji yatırımları 2 trilyon Dolar olarak gerçekleşmişti. 

Rapora göre bu azalışta, petrol ve doğalgaz kaynaklarının yer altından çıkarılması için yapılan yatırımın geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 25 düşmesi belirleyici oldu. 

EN BÜYÜK PAY HERŞEYE RAĞMEN PETROL VE DOĞALGAZ'IN

Geçen yıl petrol ve doğalgaz yatırımlarında dörtte bir oranında yaşanan düşüşe rağmen yatırımlardaki en büyük pay petrol ve doğalgazın oldu. Geçen yıl 832 milyar Dolar olan petrol ve doğalgaz yatırımlarının toplam enerji yatırımları içindeki payı yüzde 46 oldu. 

Petrol ve doğalgaz çıkarılması için 583 milyar Dolar yatırım yapılırken, bu iki kaynağın işlenmesi ve alt yapısı için 249 milyar Dolar harcandı. Dünyada kömür yatırımı ise 68 milyar dolar ile toplam yatırımın yüzde 4’ünü oluşturdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler