1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA, küresel petrol talebi artışında azalma öngörüyor

IEA, küresel petrol talebi artışında azalma öngörüyor

IEA, Rusya'nın petrol arzının yaptırımların sonucu olarak bu yıl 9,6 milyon varil/gün ile 18 yılın en düşük seviyesine gerileyeceğini öngördü.

IEA, küresel petrol talebi artışında azalma öngörüyor

Enerji Günlüğü - IEA, 2022 yılı küresel petrol arzı tahminini 100 bin varil/gün azaltırken, petrol talebi için beklentisini 99,4 milyon varil/gün olarak korudu.  

IEA: Küresel petrol talebinde artışın yavaşlaması ile Rus petrolünde azalmaya dayanılabilir [FNC-NEWS]

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yeni raporunda, küresel petrol arzı için 2022 yılı tahminin 100 bin varil/gün azaltarak 99,2 milyon varil/güne indiren IEA, petrol talebi için beklentisini ise 99,4 milyon varil/gün olarak korudu. Arzın Mayıs ayında 1,6 milyon varil/gün düşeceğini tahmin eden IEA, Temmuz ayında ise arzda düşüşün 3 milyon varil/güne ulaşacağını öngördü. 

IEA, TALEPTEKİ YAVAŞLAMA RUS PETROL AÇIĞINI KATLANILIR KILABİLİR

Öte yandan IEA raporunda, küresel petrol talebinde öngördüğü yavaşlamanın, Ukrayna'ya yönelik saldırısı sonrası Rusya'ya uygulanan yaptırımların, Rusya'nın petrol arzında yol açtığı azalmaya dayanılmasını sağlayacağını savundu. Küresel petrol talebinde büyümenin yavaşlamasının Rusya'dan kaynaklı arz açığının önüne geçeceğini savunan IEA, talebin azalmasına neden olarak ise Çin'de uygulanan COVID-19 tedbirlerini gösterdi.  

AKUT BİR ARZ AÇIĞI YAŞANMAYACAK

IEA, Rusya’nın petrol arzı yavaşlarken Orta Doğu ve ABD'de üretimin artmasının da akut bir arz açığı ile karşı karşıya kalınmasını engelleyeceğini öngördü. Rusya'nın petrol arzının yaptırımların sonucu olarak bu yıl 9,6 milyon varil/gün ile 18 yılın en düşük seviyesine gerileyeceğini öngören IEA, Nisan ayında Rusya'nın ham petrol arzının 0,9 milyon varil/gün düştüğüne dikkat çekti. 

 

Etiketler : , , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler